fbpx

Kaffefilter av linne – Varför är det bättre?

Kaffefilter av linne är något som vi på Hugo Design förespråkar och rekommenderar till alla att använda. Ett kaffefilter i linne ser inte bara trevligt ut och är snyggt, det är även skonsamt mot miljön och din kropp. Då kanske du undrar varför det är skonsammare mot just din kropp?

Fortsätt läsa så ska du få svaret!

 

Varför är kaffefilter av linne bättre än de traditionella kaffefiltren?

Något som många kanske inte vet är av ett stort antal av de vanliga kaffefiltren på marknaden innehåller bly. Vi i Sverige dricker väldigt mycket kaffe, detta gör då att vi får i oss för höga mängder bly, ett ämne som vi måste tänka på att inte få i oss för mycket av.

Flera studier har visat att de flesta kaffefilter som erbjuds på marknaden innehåller för höga halter av just bly. Detta är något som måste tas tag i – och vi på Hugo Design har tagit fram ett kaffefilter tillverkat helt i linne.

Vårt kaffefilter innehåller givetvis inget bly och du kan dessutom använda det om och om igen. Således är det inte bara bättre för din hälsa, utan det är även bättre för miljön. Två aspekter som är väldigt viktiga att tänka på i sin vardag.

Varför är det bly i traditionella kaffefilter?

Bly är inget som tillsätts i processen att tillverka kaffefilter, utan blyet finns naturligt i naturen och i träd. Blyhalten varierar beroende på vart trädet har växt.

 

Kaffefilter i linne

Klicka på bilden för att komma till vårt miljövänliga kaffefilter av linne.

 

Hur tvättar man kaffefilter av linne?

Efter att du har kokat ditt kaffe och filtret är använt så låter du det sitta kvar i kaffekokaren tills det har torkat. När kaffet är torrt så häller du bara ut det i komposten och sköljer rent ditt kaffefilter som är tillverkat av linne. Du kan sedan hänga upp det på tork innan det ska användas igen. Du kan även tvätta kaffefiltret i 60 grader utan tvättmedel och sköljmedel.

Innan första användningen så ska du koka filtret, och därefter vid behov. Detta för att avlägsna fett och kafferester i filtret.

 

Hugo Design stöttar miljön & människan med våra kaffefilter

Vi är stolta över att ha såpass miljövänliga och skonsamma kaffefilter och andra produkter i vårt sortiment. Vi ser en stor nytta i att arbeta miljömedvetet och stötta de små lokala företagen och människorna. Har du frågor om våra kaffefilter av linne eller vårt sortiment i övrigt är du välkommen att kontakta oss!

 

 

sv_SESwedish